Blog

Gefinancierd: Festival de Fusie

 

Op 23 juni 2018 vond de eerste editie van Festival de Fusie plaats op het universitair sportterrein te Leiden. Jongeren uit de omgeving Leiden maar ook de rest van Nederland konden een dag lang genieten op de grootste buitenfusie van Nederland. Het terrein was ingedeeld met een heuse ‘keuken’ of foodcourt waar er koffie, burgers en veganistische happen te verkrijgen waren. Met drie muziekstages waar men de keuze had uit disco-, house- en zogeheten hitjes-muziek werd er een knusse sfeer gecreëerd. De cultuurstage was een groot succes met lange rijen bij Scribblin , een ware tovenares op het doek, zwijmelende festivalgangers genoten van een roezige sfeer gecreëerd door Sem Dylan, een van de beste singer-songwriters van Nederland en Andreas Schrijvers had telkens weer volop publiek bij zijn scherpe kijk op de wereld en mooie dichten. Met wat zenuwen werd de weervoorspelling angstvallig in de gaten gehouden maar ook dit bleek ons gegund. De zon stond tot in de late uurtjes te gloeien aan een blauwe hemel wat een echt zomers gevoel gaf aan het festival.

Voor een eerste editie zijn wij uiterst tevreden hoe het gehele festival tot stand is gekomen. We hebben de gehele productie op een zeer professionele manier weten neer te zetten. Gasten hebben op leuke manier een echte “Fusie”-sfeer kunnen ervaren, het echte huiskamer gevoel van een studentenhuis. Door bijvoorbeeld te loungen bij onze cultuurstage luisterend naar de studentendichter Andreas Schrijvers, of te dansen bij de platenbakkers een artiestengroep die het publiek erg meenam in de echte studentenervaring.
Wij hebben als doel gehad de jongvolwassenen van Leiden te betrekken bij de studentencultuur en ze een dag de kans te geven een kijk te nemen in het studentenleven.Dit hebben wij succesvol gedaan door zo veel mogelijk aspecten van het studentenleven op een creatieve manier weer te geven op het festival.

In onze ogen was Festival de Fusie 2018 een groot succes. Daarom hebben wij besloten het volgend jaar nogmaals te organiseren, opdat het kan uitgroeien tot een nog groter succes en dat Festival de Fusie een erkend begrip wordt in de studentenwereld van Leiden en omstreken. In ons idee heeft Festival de Fusie de potentie uit te groeien tot een van de grote evenementen georganiseerd door gedreven leden van de A.L.S.V. Quintus

.

Festival de Fusie

 

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website