Blog

Oud-Leden Commissie zoekt: commissaris PR & secretaris SRQ

Leuk dat je interesse hebt om onderdeel te worden van de Oud-Leden Commissie! Hieronder volgt wat informatie over wat de OLC doet en wat jouw nieuwe rol wordt:

Voor wie is de OLC?
De Oud-Leden Commissie (OLC) is een commissie voor Quinten die alles uit hun studentenleven willen halen, maar tegelijkertijd ook bezig zijn met hun carrière na Quintus. Quinten die een beetje de ‘Work hard, play harder’-instelling hebben.

Wat doet de OLC?
De kerntaken van de OLC zijn het draaiend houden van het Quintusfonds en het betrokken houden van Quintusreünisten.

Het Quintusfonds is een ANBI-fonds, waardoor Quintusreünisten met belastingkorting geld kunnen doneren. Dit geld wordt gegeven aan projecten van (hoofdzakelijk) Quinten die in het buitenland gaan studeren, onderzoek doen of een andere maatschappelijkrelevante activiteit ondernemen. Voor het Quintusfonds houden we ons bezig met het vergroten van de naamsbekendheid van het Quintusfonds en promoten van subsidiedeadlines onder Quinten. Daarnaast benaderen we eenmaal per jaar Quintusreünisten die interesse hebben getoond om donateur te worden. Hier krijgen we vaak positieve respons en leuke verhalen op terug.

Voor het betrekken van Quintusreünisten bij Quintus organiseren we verschillende Reünistencafés en borrels. Daarnaast is er in het Lustrumjaar de Hortusdag waar veel reünisten op afkomen en zijn we bezig met het bedenken van nog een evenement waar de Stichting Reünisten Quintus (SRQ) geld voor apart heeft gelegd. Hier kunnen we jouw hulp en creativiteit goed voor gebruiken!

Hoe vaak komt de OLC samen?
De OLC is een redelijk vrijblijvende commissie, aangezien we naast deze commissie ook flexibel willen zijn om andere leuke dingen in te plannen. Hierdoor sturen we eenmaal in de 2/3 weken een datumprikker om te kijken wanneer iedereen wilt en kan. Als er tentamens of andere verplichtingen zijn, houden we daar altijd rekening mee.

Welke taak kan ik krijgen in de OLC?
Op dit moment zijn we op zoek naar een commissaris Public Relations en een secretaris SRQ.

– Als Commissaris Public Relations houd je je bezig met het bedenken van campagnes hoe we meer Quinten Quintusfonds beurzen kunnen laten aanvragen, maar daarnaast ook met leuke manieren hoe we nieuwe en huidige donateurs beter aan ons kunnen binden.
Daarnaast kijk je ook hoe we reünisten beter aan Quintus kunnen binden. We doen dit al door regelmatig Reünistencafés in de mensa te organiseren, maar willen hier eigenlijk een groot jaarlijks evenement aan toevoegen. Hier horen we graag jouw creatieve ideeën over.

– Als Secretaris SRQ ben je samen het Lid Reünisten van het Quintusbestuur aanwezig bij de vergaderingen van de Stichting Reünisten Quintus. Hier hebben jullie gesprekken over hoe jullie reünisten meer bij Quintus willen betrekken en hoeveel geld daarvoor nodig is. Daarnaast heb je veel contact met het Lid Reünisten van het Quintusbestuur om te kijken naar het ledenbestand en hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle contactgegevens up-to-date zijn.

Hoe lang zit ik in deze commissie?
De OLC is een lopende commissie en je kan er zo lang in blijven als je tijd en zin hebt. Er zitten al enkele leden langer dan een jaar in, maar onlangs is er ook iemand na 2 maanden uitgegaan, omdat hij zo nodig in het Quintusbestuur moest…

Bij wie moet ik zijn voor meer informatie?
Voor vragen kan je op een borrel of via whatsapp altijd vragen stellen aan huidige commissieleden. We vertellen je er graag meer over. De huidige commissieleden zijn op dit moment:

Laura Ludwig (VS’15), Duncan de Wit (DE’15), Renske Hubregtse (TO’16) & Mateo Baten Rodriguez (DD’16/ Quintusbestuur).

Je kan je natuurlijk ook direct aanmelden door te mailen naar secretaris@alsvquintus.nl. Een eventuele sollicitatie zal je direct bij de commissie afnemen. Zorg dat je van tevoren geoefend hebt met hoe snel je een biertje kan adten.

Tot snel!

Leave a Comment

Name*

Email* (never published)

Website