Nieuws

Deadline beursaanvraag 10 december!

Over minder dan een week is de volgende quintusfonds deadline! Ga jij volgend jaar aan een ambitieuze stage of onderzoek beginnen? Ben je van plan een interessant evenement neer te zetten? Financier dan jouw project met een subsidie vanuit het QuintusFonds. De aankomende deadline is 10 december!

Klik voor het aanvragen van de subsidie hier.

Neem een kijkje op deze pagina om een indruk te krijgen van de beurzen die eerder allemaal zijn uitgekeerd.Vragen kun je altijd mailen naar quintusfonds@gmail.com.

Deadline beursaanvraag 10 september

Deadline 10 september

Ga jij aankomende studiejaar aan een ambitieuze stage, onderzoek of project beginnen? Financier dit dan met behulp van een beurs vanuit het Quintusfonds! De aankomende deadline is al over twee weken: 10 september.

Klik voor het aanvragen van een beurs hier.

Ben je benieuwd wat voor beurzen er al zijn uitgedeeld? Klik dan op deze pagina.

Voor vragen kan je altijd mailen naar quintusfonds@gmail.com.

Oud-Leden Commissie zoekt: commissaris PR & secretaris SRQ

Leuk dat je interesse hebt om onderdeel te worden van de Oud-Leden Commissie! Hieronder volgt wat informatie over wat de OLC doet en wat jouw nieuwe rol wordt:

Voor wie is de OLC?
De Oud-Leden Commissie (OLC) is een commissie voor Quinten die alles uit hun studentenleven willen halen, maar tegelijkertijd ook bezig zijn met hun carrière na Quintus. Quinten die een beetje de ‘Work hard, play harder’-instelling hebben.

Wat doet de OLC?
De kerntaken van de OLC zijn het draaiend houden van het Quintusfonds en het betrokken houden van Quintusreünisten.

Het Quintusfonds is een ANBI-fonds, waardoor Quintusreünisten met belastingkorting geld kunnen doneren. Dit geld wordt gegeven aan projecten van (hoofdzakelijk) Quinten die in het buitenland gaan studeren, onderzoek doen of een andere maatschappelijkrelevante activiteit ondernemen. Voor het Quintusfonds houden we ons bezig met het vergroten van de naamsbekendheid van het Quintusfonds en promoten van subsidiedeadlines onder Quinten. Daarnaast benaderen we eenmaal per jaar Quintusreünisten die interesse hebben getoond om donateur te worden. Hier krijgen we vaak positieve respons en leuke verhalen op terug.

Voor het betrekken van Quintusreünisten bij Quintus organiseren we verschillende Reünistencafés en borrels. Daarnaast is er in het Lustrumjaar de Hortusdag waar veel reünisten op afkomen en zijn we bezig met het bedenken van nog een evenement waar de Stichting Reünisten Quintus (SRQ) geld voor apart heeft gelegd. Hier kunnen we jouw hulp en creativiteit goed voor gebruiken!

Hoe vaak komt de OLC samen?
De OLC is een redelijk vrijblijvende commissie, aangezien we naast deze commissie ook flexibel willen zijn om andere leuke dingen in te plannen. Hierdoor sturen we eenmaal in de 2/3 weken een datumprikker om te kijken wanneer iedereen wilt en kan. Als er tentamens of andere verplichtingen zijn, houden we daar altijd rekening mee.

Welke taak kan ik krijgen in de OLC?
Op dit moment zijn we op zoek naar een commissaris Public Relations en een secretaris SRQ.

– Als Commissaris Public Relations houd je je bezig met het bedenken van campagnes hoe we meer Quinten Quintusfonds beurzen kunnen laten aanvragen, maar daarnaast ook met leuke manieren hoe we nieuwe en huidige donateurs beter aan ons kunnen binden.
Daarnaast kijk je ook hoe we reünisten beter aan Quintus kunnen binden. We doen dit al door regelmatig Reünistencafés in de mensa te organiseren, maar willen hier eigenlijk een groot jaarlijks evenement aan toevoegen. Hier horen we graag jouw creatieve ideeën over.

– Als Secretaris SRQ ben je samen het Lid Reünisten van het Quintusbestuur aanwezig bij de vergaderingen van de Stichting Reünisten Quintus. Hier hebben jullie gesprekken over hoe jullie reünisten meer bij Quintus willen betrekken en hoeveel geld daarvoor nodig is. Daarnaast heb je veel contact met het Lid Reünisten van het Quintusbestuur om te kijken naar het ledenbestand en hoe we ervoor kunnen zorgen dat alle contactgegevens up-to-date zijn.

Hoe lang zit ik in deze commissie?
De OLC is een lopende commissie en je kan er zo lang in blijven als je tijd en zin hebt. Er zitten al enkele leden langer dan een jaar in, maar onlangs is er ook iemand na 2 maanden uitgegaan, omdat hij zo nodig in het Quintusbestuur moest…

Bij wie moet ik zijn voor meer informatie?
Voor vragen kan je op een borrel of via whatsapp altijd vragen stellen aan huidige commissieleden. We vertellen je er graag meer over. De huidige commissieleden zijn op dit moment:

Laura Ludwig (VS’15), Duncan de Wit (DE’15), Renske Hubregtse (TO’16) & Mateo Baten Rodriguez (DD’16/ Quintusbestuur).

Je kan je natuurlijk ook direct aanmelden door te mailen naar secretaris@alsvquintus.nl. Een eventuele sollicitatie zal je direct bij de commissie afnemen. Zorg dat je van tevoren geoefend hebt met hoe snel je een biertje kan adten.

Tot snel!

Speldjesborrel 2018

Speldjesborrel 23 maart 2018

Op vrijdag 23 maart 2018 vond de Speldjesborrel plaats. Op deze jaarlijkse borrel worden de donateurs van het QuintusFonds bedankt voor hun bijdrage aan de mooie projecten die het QuintusFonds door hun toedoen heeft kunnen sponsoren. Naast de donateurs was ook het bestuur der S.R.Q., de Oud-LedenCommissie en het Quintusbestuur aanwezig. Zij werden op de hoogte gesteld van de ervaringen van twee beursontvangers die onlangs met de hulp van het Quintusfonds iets moois hebben neergezet. Er werd verteld over de organisatie van een symposium door de jongerenorganisatie van UNICEF en een onderzoek naar brandwonden in Seattle.

Nogmaals dank aan alle donateurs voor hun bijdrage en de gezellige avond!

Oud-Ledencommissie 2018

Beste lezer,

Met gepaste trots presenteren wij u de Oud-Ledencommissie 2018!

De Oud-Ledencommissie is een samenvoeging van de oude Quintusfondscommissie en de Reünistencommissie. Wij zullen ons aankomend jaar bezighouden met het organiseren van activiteiten die de verbinding tussen huidige leden en oud-leden leggen & het promoten van het Quintusfonds onder huidige leden voor nieuwe aanvragen en onder oud-leden voor nieuwe fiscaalaantrekkelijke donaties.

Schroom dus vooral niet om ons aan te spreken op een borrel mocht je je afvragen of je in aanmerking komt voor een beurs van het Quintusfonds!

Getekend (v.l.n.r.),

Renske Hubregtse (Tomboy) – Lid Donateurs
Duncan de Wit (Delta) – Lid Promo
Justin Koek (Delta) – Voorzitter
Laura Ludwig (Vampierelles) – Secretaris Quintusfonds
Sjors de Vries (Lugdunum Machra) – Secretaris SRQ
Ashley Peeters (Cassis) – Penningmeester

Speldjesborrel 2017

Met veel trots kunnen wij u vertellen dat het Quintusfonds het afgelopen jaar vele ambitieuze studenten heeft geholpen om mooie projecten te realiseren. Om een aantal voorbeelden te noemen: een Global Health onderzoek naar de opvallend goede gezondheidszorg in Cuba, het alles verbindende Nachtpad tijdens de Museumnacht en een onderzoek naar melanomen (een zeer dodelijke vorm van huidkanker). Voor meer voorbeelden kunt u natuurlijk altijd onder het kopje ‘Nieuws’ kijken.

Deze projecten konden niet tot stand komen zonder de hulp van onze donateurs. De donateurs die gedurende 5 jaar donaties doen van €300,- of meer per jaar wilden wij hier in het bijzonder voor bedanken. Om die reden organiseerde het Quintusfonds de Speldjesborrel van 31 maart 2017. Om iedereen een idee te geven van wat er met hun donaties gebeurt, hebben wij dit jaar Jurriaan uitgenodigd om ons een korte presentatie te geven van zijn wetenschappelijke project over de interactie tussen prostaatkanker en obesitas.

We hebben de borrel afgesloten met een dankwoord aan alle donateurs en het opspelden van de Quintusfonds-speldjes. Wij kijken uit naar de volgende Speldjesborrel en alle komende projecten die wij mogen helpen realiseren. Alle donateurs zijn uiteraard welkom op de borrel, welke weer plaats zal vinden op de avond van de Juffermanslezing.

Subsidie Cultuur & Wetenschap 2017

Subsidie Onderwijs & Wetenschap

Ga jij na de zomer aan een ambitieuze stage of onderzoek beginnen? Ben je van plan een interessant project op te zetten? Financier dan jouw wetenschappelijk project met een subsidie vanuit het QuintusFonds. De aankomende deadline is 15 juni!

Klik voor het aanvragen van de subsidie hier.

Ben je benieuwd wat voor beurzen er al zijn uitgekeerd? Klik dan hier of neem een kijkje op de nieuwspagina.
Vragen kun je altijd mailen naar quintusfonds@gmail.com.